Kri

Uravnava krvni obtok in skrbi za boljšo prekrvitev

Limfni sistem

Pospešuje delovanje limfnega sistema in s tem razstruplja telo

Kisik

Povečuje izrabo kisika v celicah

Mlečna kislina

Odstranjuje mlečno kislino nakopičeno v krvi

Energija in ravnovesje

Uravnava pretok energije in vzpostavlje notranje ravnovesje v telesu

Imunski sistem

Krepi imunski sisem

Sproščanje

Obnavlja energijo telesa in sprošča

Vzdržljivost

Izboljšuje vzdržljivost telesa

Refleksna masaža

S pritiskanjem na refleksne cone na stopalih in na dlaneh izzovemo refleks, ki preko živčnih, električnih, kemičnih in magnetnih procesov vzpostavlja ravnotežje v telesu.

Z masažo stopal/dlani aktiviramo refleksne točke, s čimer sprožimo impulze, ki po živčnih poteh potujejo do možganov in naprej po celotnem telesu. Z refleksno terapijo tako zanesljivo vplivamo na telo kot celoto in tako vzpostavljamo homeostazo ali ravnotežje v telesu.

Refleksna masaža učinkuje tako na mentalni kot na fizični ravni. Stara je že več kot 4000 let in je danes uveljavljena metoda samozdravljenja. Dr. Roger Sperry, nobelovec za medicino, je dokazal, da miganje s prsti in refleksni impulzi, ki nastajajo pri dotikanju s konicami prstov, poživljajo možganske celice, stopnjujejo zmožnost pomnjenja in učenja, ter tako preprečujejo starostno demenco. Podobna spoznanja najdemo tudi v kitajski medicini, v kateri z refleksnimi točkami na dlaneh in stopalih stimulirajo in poživljajo možganske celice.

Z masažo stopal/dlani aktiviramo refleksne točke, s čimer sprožimo impulze, ki po živčnih poteh potujejo do možganov in naprej po celotnem telesu. Z refleksno terapijo tako zanesljivo vplivamo na telo kot celoto in tako vzpostavljamo homeostazo ali ravnotežje v telesu.

Refleksna masaža učinkuje tako na mentalni kot na fizični ravni. Stara je že več kot 4000 let in je danes uveljavljena metoda samozdravljenja. Dr. Roger Sperry, nobelovec za medicino, je dokazal, da miganje s prsti in refleksni impulzi, ki nastajajo pri dotikanju s konicami prstov, poživljajo možganske celice, stopnjujejo zmožnost pomnjenja in učenja, ter tako preprečujejo starostno demenco. Podobna spoznanja najdemo tudi v kitajski medicini, v kateri z refleksnimi točkami na dlaneh in stopalih stimulirajo in poživljajo možganske celice.

GibanjeMagnetna terapija

Gibanje

Aktivacija mišic rok, nog, trebuha, hrbta, ramenskega obroča in vratu ter mečne in podlaktne mišice, ki delujeta kot pomožni črpalki srcu, se vrši z izmeničnim pritiskanjem gibljivih nastavkov s stopali ali dlanmi.

Gibanje je življenje. Je osnova za normalno delovanje kardiovaskularnega sistema in pomaga pri rehabilitaciji organizma. Svetovna elita strokovnjakov na področju medicine priporoča, da se je za zdravo življenje in preprečevanje kardiovaskularnih težav treba gibati po 1 uro na dan, vsak dan. Zdravi imajo za gibanje veliko možnosti. Ko pa nas doletijo bolezenske težave ali ko je naše gibanje omejeno zaradi starosti ali poškodbe, smo nenadoma gibalno močno omejeni. V takšnih primerih je odlična rešitev gibanje sede – pri BioSinhron terapiji je to »stepanje« – pritiskanje gibljivih nastavkov s stopali ali dlanmi.

»Stepanje« aktivira mišice nog ali rok, kar dodatno pripomore k boljšemu kroženju krvi. Naše ožilje lahko primerjamo z rekami, ki so ožilje Zemlje. Hudourniki in hitre reke imajo čiste in bele struge, lene in stoječe vode pa nesnage ne odnašajo, zato se ta nabira v strugi. Podobno se, če je kroženje krvi slabo, dogaja v našem ožilju.

Pritiskanje oziroma stepanje je terapija, ki, če jo izvajamo z nogami, aktivira mišice nog, trebuha in hrbta. Tako se mišice razgibajo in krepijo, aktivira pa se tudi mečna mišica, ki deluje kot pomožna črpalka srcu. Ko se mečna mišica aktivira, stisne žilo ob kost, in na ta način pomaga poganjati kri po telesu. S pritiskanjem oziroma stepanjem v 15 minutah dosežemo enak učinek kot z eno uro hoje, pri čemer pa ne obremenjujemo kolenskega in kolčnega sklepa. Če enako terapijo izvajamo z rokami, aktiviramo mišice celotne roke, ramenskega obroča in vratu. S tem jih razgibamo in krepimo, aktivira pa se tudi podlaktna mišica, ki deluje kot pomožna črpalka srcu.

Refleksna masažaMagnetna terapija

Magnetna terapija

Dodatna oskrba celic s kisikom, hranilnimi snovmi in vodo. Magnetna terapija ohranja napetost celične membrane, zaradi česar celicam ostane dovolj energije za opravljanje drugih procesov.

Energijsko ravnovesje

Z BioSinhron terapijo učinkovito izboljšamo energijsko ravnovesje. Z aktiviranjem membranske črpalke in z izmenjavo ionov dosežemo obnovo celične napetosti, živahnejšo presnovo in ponovno aktiviranje utrujenih celic na obrobnih predelih preskrbe s kisikom. Preden zbolimo, nastopi obdobje izjemne utrujenosti . Terapija z BioSinhronom izboljša izrabo kisika v tkivu in ustvari pogoje za ponovno obnovo energije. Povečana oskrba z energijo celicam omogoča ustvariti pogoje za okrevanje in regeneracijo organizma.

Vegetativni živčni sistem

BioSinhron pozitivno deluje na vegetativni živčni sistem in njegovo uravnovešeno delovanje.Vegetativni živčni sistem nadzoruje najpomembnejše življenjske funkcije – dihanje, srčni utrip, prebavo in delovanje telesnih žlez in organov. Magnetna terapija na celičnem nivoju vpliva na živčni sistem in pomaga pri odpravljanju negativnih psihičnih vplivov na zdravje. Pozitivni učinki so opazni pri težavah kot so motnje spanja, depresije, aritmije ipd. Psihična nestabilnost pogojuje bolezen in obratno. Po mnenju strokovnjakov obstajajo pravzaprav le psihosomatska obolenja (npr. artritis, alergije,astma).

Izboljšanje prekrvavitve

Magnetna terapija deluje po Hallovem zakonu iz 18. stoletja in dokazano izboljšuje prekrvavitev. Če je magnetni učinek naravnan pravokotno na smer krvnega obtoka, bo nasprotno magnetno polje odbilo električno polje na ione v krvi. Poenostavljeno povedano: kri se obrne kot izpodrinjen zamašek, s čimer pospeši obtok, prenos kisika in hranil. Ker se krvni obtok pospeši, telo tako laže odstranjuje odvečni holesterol, strupene delce in druge odpadne produkte, ki se navadno nalagajo na stene žil. Ta postopek torej preprečuje zamašitev ožilja, regulira krvni tlak in pospešuje obnavljanje krvi. Na osnovi tega se telo hitreje zdravi.

Protibolečinski učinek

Zemlja ima magnetno polje, ki smo mu ljudje izpostavljeni od rojstva. Ideja, ki stoji za magnetno terapijo, je ta, da magneti pomagajo simulirati idealen prostor oziroma okolje, v katerem se telo najbolje zdravi samo.

Magnetna terapija se že stoletja uporablja za lajšanje bolečin, v zadnjih nekaj letih pa je postala pri lajšanju oziroma odpravljanju bolečin (akutnih in kroničnih) že zelo priznana in uspešna. Magnetna terapija deluje na bolečino posredno in neposredno. Neposredno deluje predvsem na ponovno aktivacijo nevronov, gibanje kalcijevih ionov in membransko napetost celic. Posredne koristi magnetnih polj za fiziološke funkcije pa so izboljšana cirkulacija, sproščene mišice, odprava edema, povečana količina kisika v tkivu, hitrejša regeneracija, blaženje oteklin, povečana vsebnost prostaglandinov, boljša celična presnova in povečano oblikovanje za organizem potrebne energije.

Magneti in magnetni generatorji, ki ustvarjajo pulzirajoče magnetno polje, so preizkušen način za lajšanje neugodja in bolečin. Preverjeno učinkovit magnetni generator je Simag, ki je sestavni del BioSinhrona. Naše izkušnje so pokazale, da je za odpravo bolečine zelo dobro uporabiti dva Simaga. Z dvema magnetnima generatorjema pride do sprostitve in prenehanja bolečine v zelo kratkem času, včasih že v 30 minutah.

Povečanje vsebnosti kisika

Znanstvene študije so dokazale, da rdeče krvničke, ki v pljučih sprejemajo in nase vežejo kisik, pod vplivom magnetne terapije v kri oddajo več svojega dragocenega blaga. Razlog za to je v rahlem premiku kisikove vezne krivulje. Nasičenost celic s kisikom se zviša do 30 %. Številne raziskave poročajo, da izpostavljenost telesa vplivu magnetnega polja s povečanjem pretoka krvi in intenzivnejšim delovanjem kisika na obolela mesta pomaga pri samozdravljenju.

Pomen vode

Voda je osnovni gradnik življenja. Človeško telo vsebuje približno 65 %, možgani pa do 80 % vode. Voda je najenostavnejša molekularna struktura, ki jo sestavljata dva vodikova in en kisikov atom (H2O). Življenja brez nje si ne moremo predstavljati. Praksa kaže, da dosegajo tisti, ki pijejo dovolj vode, z magnetno terapijo boljše rezultate.

Zaradi elektromagnetne povezave tvorijo vodni delci urejene skupine, ki sledijo določenim principom. Ta skupek predstavlja stabilne enote, ki delujejo kot shranjevalci informacij. Vodni medcelični prostor je v telesu funkcionalna enota. Motnje v njej vplivajo na regulacijski sistem. Magnetna terapija prek regulacijskega sistema pozitivno vpliva na telo v obliki medceličnih dražljajev, ki občutno pripomorejo k odpravi določenih motečih vplivov – zato je zelo pomembno, da človek pije dovolj vode.

Ob vsaki terapiji z BioSinhronom priporočamo pitje magnetizirane vode. Pripravimo jo tako, da na vrh kozarca položimo Simag, ki ga nastavimo na stopnjo med programoma B in C. Tako pustimo delovati 15 do 20 minut. Pitje magnetizirane vode ugodno vpliva na krvni obtok, okrepi učinek terapije in pripomore k hitrejšemu izločanju odpadnih snovi.

Vpliv magnetnega polja

 • Regulativno delovanje preko vegetativnega živčnega sistema
 • Stimulacija kosti in hrustanca
 • Regeneracija živcev
 • Hitrejše celjenje ran
 • Lajšanje bolečin Izboljšanje presnavljanja
 • Odstranjevanje strupenih snovi z izboljšano cirkulacijo in izmenjavo substanc
 • Aktiviranje makrofagov- celic obrambnega sistema
 • Zniževanje občutljivosti na stresni hormon
 • Regulacija prebave
 • Izboljšanje proizvodnje melatonina
 • Krepitev imunskega sistema

Učinki magnetne terapije

Naše telo je sestavljeno iz več milijard celic. Za proizvodnjo celične energije, ki je nujno potrebna za delovanje celotnega organizma, je osnova magnetno polje. Tkivo živih organizmov ne predstavlja za magnetno polje nikakršne ovire, zato magnetno polje enako močno vpliva na vse celice v telesu. Izjema ni nobena celica oziroma tkivo. V vsaki celici in medceličnem prostoru so ioni – nosilci električnega naboja. Pod vplivom magnetnega polja se ioni naberejo na opni celice, kar privede do povečane električne napetosti same opne (hiperpolarizacija). S tem se pospeši delo t. i. ionske črpalke, poveča se prehod ionov skozi celično opno v obeh smereh. V celico pride več kisika, ki botruje intenzivnejši proizvodnji ATP (adenozin trifosfat) v posebnih celičnih organelih – mitohondrijih. Celično delovanje se torej izboljša oziroma normalizira, odvisno od celičnega energetskega stanja. Opisani procesi se odvijajo v vseh celicah oz. tkivih, na katera deluje magnetno polje. Izrazito dobrodošel je učinek magnetnega polja na tkiva, ki se s kisikom oskrbujejo s procesom difuzije (prenos snovi iz območja z višjo koncentracijo te snovi v območje z nižjo koncentracijo – medvretenčna ploščica, meniskus)

Pomembno:

Magnetna terapija nima škodljivih stranskih učinkov.

Znanstveniki enotno zatrjujejo, da magnetna terapija normalizira metabolizem človeškega telesa in tako zagotovi odpravo bolečin. Pri tem se odpadne snovi odstranijo, pretok krvi se normalizira in količina kisika v celicah se poveča.

Proces staranja kože in nastajanja gub se upočasni, nastale gube pa se ublažijo. Uporaba omogoča zmanjševanje prostate, pospešeno delovanje ledvic zagotavlja odstranjevanje škodljivih snovi iz telesa.

Duševna sposobnost se stopnjuje, telesna energija se poveča, izboljša se spanje. Preizkusi z različnimi organskimi substancami pod vplivom magnetnega polja kažejo, da se njihova življenjska doba podaljša. Iz strokovnih poročil sledi, da magnetoterapija v degenerativnih procesih privede do odprave vzrokov, ki slabo vplivajo na srce in krvni obtok, pa tudi na artritis. Z magnetno terapijo lahko odpravimo stres, ki sicer pogosto vodi v bolezen.

Magnetna terapija ponoči na centralni živčni sistem in celotno telo deluje pomirjujoče in uspavalno. Posledica naravne stimulacije je, da telo pripravi k proizvodnji hormona melatonina. Melatonin pa odpravlja stres, deluje proti procesu staranja in ščiti telo pred infekcijami.

Refleksna masažaGibanje

98%

Zadovoljnih strank z našimi produkti

10000+

Gospodinjstev uporablja naše izdelke

15min

Dnevne uporabe za 2x boljše počutje

Tons of Options

Typography

Category Tags

Images Selections

Easy Upload

Upload & Share